• Aanbieding
 •  VRIJDAG 22 SEPTEMBER HEBBEN WIJ WEER VERS VLEES VAN ONZE EIGEN BOERDERIJ!

   Geef je bestelling nu aan ons door!

  Wil je vleespakket van 10 tot 12 kilo mét 15% korting? Stuur een mail naar info@bijloek.nl
  Ook overige bestellingen kunnen via de mail worden doorgegeven!

   

  Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws via Facebook en Instagram

 •  

  Over bijloek

  Welkom op de site van de in december 2018 geopende luxe vleeswinkel 'Bij Loek'. Deze winkel is gevestigd in een keurig ingericht gedeelte van de zogenaamde hellingstal aan de Bijschoterweg 2 te Voorthuizen, op dezelfde locatie als Speelpark & Maïsdoolhof Voorthuizen.

   

  De vleesveeschuur gaat op in het totale familiebedrijf van de familie van Woudenbergh-Schreuder en wordt hoofdzakelijk gerund door eigenaar Loek van Woudenbergh.
  Van jongs af aan is Loek opgegroeid op de boerderij en gefascineerd door luxe vleesvee.
  Al jong begon hij op de ouderlijke boerderij met enkele runderen en was er als één van de eersten bij om de nieuw geïmporteerde vleeskalveren uit Frankrijk, de zogeheten Blonde d 'Aquitaine, te kopen. Je kon je aansluiten in de rij kopers in IJsselstein, bij Zwolle, waar de vrachtwagen uit Frankrijk arriveerde, voor een eerste keuze uit de groep jonge runderen.
  Regel toentertijd: kalf uitzoeken, 2.900 gulden betalen en wegwezen.
  Een klap geld voor een kalf in 1982!
  Nog steeds lopen de hele zomer een aantal van dit soort koeien met kalveren en Bram de stier in de weide, rondom het erf van de familie.
  Ook werden er door de jaren heen als hobby Hollandse- en Belgische dikbilstieren gehouden. En met deze laatste groep is zijn hobby nu zijn hoofdtak geworden.
  Witvleeskalveren werden vaarwel gezegd en er werd gekozen voor een zogeheten hellingstal. Een stal waar de stieren heerlijk in het stro liggen.
  Als kalf blijven ze eerst zo lang mogelijk buiten lopen. Zo hebben ze een aangenaam leven!

  "goed leven doet kwaliteit geven"

Impressie